Search This Blog

Best

Tuesday, May 28, 2013

Free and Printable TOEFL test Sample Questions for 2013 Part VIII (Other Math Exams)

Free and New TOEFL test Sample Questions for 2013-14



This is 9th part of Free TOEFL test Sample Practice Questions for 2013. In this part you will see questions related to Structure and Written Expression. These questions can be practice for other English related Practice Exams too.

Free TOEFL test Sample Practice Questions: Q 97-100


Math section


 Q 87
Two angles of a triangle measure 15° and 85 °. What is the measure for the third angle?
A. 50°
B. 55°
C. 60°
D. 80°
E. 90°

Q 88
 If 5 ounces is equal to 140 grams, then 2 pounds of ground meat is equal to how many grams?
A. 863
B. 878
C. 896
D. 915
E. 932

Q 89
What was the average amount of money that Jessica's budget allowed for clothing the first six months of 2001?
A. $249.90
B. $250.40
C. $251.32
D. $253.33
E. $255.75
 
Q 90
 If Jessica only spent 20% instead of the 25% allotment for food in May of 2001, how much did she save?
A. $131.10
B. $144.30
C. $148.32
D. $152.22
E. $153.33

Q 91
Sohan can type a 20 page document in 40 minutes, Susan can type it in 30 minutes, and Jack can type it in 24 minutes. Working together, how much time will it take them to type the same document?
A. 5 minutes
B. 10 minutes
C. 15 minutes
D. 18 minutes
E. 20 minutes

Q 92
 Of the following fractions, which is less than 2/3?
A. 7/8
B. 5/6
C. 3/4
D. 3/5
E. 5/7
 
Q 93
A hockey team won 6 games and lost 8. What is the ratio of wins to number of games?
A. 6/8
B. 8/6
C. 3/7
D. 8/14
E. 6/7

Q 94
Tina receives a base salary of $90 weekly plus a 12% commission on all sales. Tina had $3,000 in sales this week. How much did she make total?
A. $375
B. $450
C. $480
D. $510
E. $525
______________________________________________________

Answer sheet-Free TOEFL test Sample Practice Questions: Q 97-100

 

87. D
88. C
89. E
90. A
91. B
92. D
93. C
94. B
95. A
96. A
97. A
98. D
99. C
100. A
______________________________________________________

Q 95
 If the perimeter of a rectangular house is 25 1/3 yards, and the length is 22 feet. What is the width?
A. 16 feet
B. 35 feet
C. 37 feet
D. 40 feet
E. 42 feet

Q 96
Sam made a 15% profit on the sale of a custom designed boat, and the original cost of the boat was $15,000. The boat sold for how much?
A. $17,250.00
B. $16,540.44
C. $16,230.34
D. $15,980.55
E. $15,870.88

Q 97
 A recent study showed that an increase in body weight by 10 kilograms resulted in a 0.15% increase in heart disease. What fraction is equal to 0.15%?
A. 3/2000
B. 2/750
C. 7/4000
D. 5/3462
E. 1/500

Q 98
6.334 x 104 =
A. 0.0006334
B. 0.06334
C. 6334
D. 63340
E. 633400

Q 99
 If 3x + 5x = -8, then x + 1 =
A. -2
B. -1
C. 0
D. 1
E. 2

Q 100
Two angle in a triangle equal 120°. What is the measure of the third angle?
A. 60°
B. 70°
C. 80°
D. 90°
E. 120°

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Blogger